У столиці відкрили мініатюру будівлі мерії Києва (ФОТО)

В чому її особливість, та як вона виглядає

У Києві відкрили четверту міні-скульптуру, обладнану рельєфно-тактильними табличками зі шрифтом Брайля українською та англійською мовами. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Міні-копія встановлена біля адміністративної будівлі мерії Києва на вулиці Хрещатик, 36. Нова скульптура є продовженням інклюзивного туристичного маршруту, зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

"Київ готовий бути інклюзивним. Київ робить кроки, щоб бути інклюзивним. Туристична галузь, яка нібито далека від цього, вийшла флагманом для того, щоб інклюзія була і в цій сфері також", — прокоментувала заступниця мера Києва.

Вона нагадала, що раніше у Києві встановили міні-скульптури фонтану Архистратига Михаїла, Софійського собору та пішохідного мосту через Володимирський узвіз. Практику встановлення міні-скульптур пам’яток у столиці планують продовжити й наступного року. Серед нових міні-скульптур наступною може бути пам’ятник засновникам Києва — Кию, Щеку, Хориву та їхній сестрі Либідь.

"Це важливий для Києва об’єкт. Нещодавно там була проведена реконструкція. Нам здається це була б гарна ідея", — сказала Хонда.

Голова громадської організації "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" Володимир Петровський зазначив, що з одного боку міні-скульптури текст, який можна пощупати літери, а з іншого — текст Брайля. "Навіть якщо людина не знає, ніколи тут не була, вона розбереться з поверхами, де розташовані ліфти, як пройти", — сказав він.

На скульптурі також є QR-код. Після його сканування — перехід на сайт Управління туризму та промоцій. Тут можна дізнатись всю інформацію у текстовому, звуковому та відео форматі жестовою мовою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві після провалу ґрунту знайшли підвали садиби початку ХХ століття. Така несподівана знахідка з’явилась на подвір'ї будинку по вулиці Малій Житомирській, 16/3. Експерти вважають, що це підвали садиби початку ХІХ століття.

Нагадаємо, поблизу Києва під час розвідки перед будівництвом Великої кільцевої дороги знайшли стоянки давніх людей. Археологи розповіли, що знайшли три стоянки давніх людей у Бучанському районі Київської області. Крем’яним виробам епохи фінального палеоліту понад десять тисяч років. Їх виявили на ділянці від траси "Київ — Ковель — Ягодин" до автодороги "Київ — Чоп".

Читайте також, що Софія Київська увійшла у ТОП-5 найінстаграмніших пам’яток ЮНЕСКО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися