У Києві в провалі ґрунту виявили пам’ятку архітектури (ФОТО)

Про знахідку розповів археолог

У Києві після провалу ґрунту знайшли підвали садиби початку ХХ століття. Про це повідомив археолог Тимур Бобровський, передають "Коментарі".

За його словами, така несподівана знахідка з’явилась на подвір'ї будинку по вулиці Малій Житомирській, 16/3. Експерти вважають, що це підвали садиби початку ХІХ століття. Будівлі садиби є пам'ятками архітектури місцевого значення. Археолог також оприлюднив світлину з місця провалу асфальту.

Знахідку обговорюють у соцмережі. Кияни кажуть, що звернулися до столичної влади, щоб спеціальна інспекція зафіксувала знайдені підвали та встановила, що це насправді за споруди.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центральній частині української столиці частково обмежили рух на бульварі імені Тараса Шевченка через аварію водопроводу. Причина — можлива загроза провалу проїжджої частини. Відомо, що у водопроводі сталося падіння тиску, що спричинило аварійну ситуацію. Фахівці "Київводоканалу" змінюватимуть частину трубопроводу. Рух на бульварі Шевченка у напрямку Бессарабки перекритий, залежно від масштабів робіт можливе повне перекриття проїзду.

Нагадаємо, поблизу Києва під час розвідки перед будівництвом Великої кільцевої дороги знайшли стоянки давніх людей. Археологи розповіли, що знайшли три стоянки давніх людей у Бучанському районі Київської області. Крем’яним виробам епохи фінального палеоліту понад десять тисяч років. Їх виявили на ділянці від траси "Київ — Ковель — Ягодин" до автодороги "Київ — Чоп".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися