Софія Київська увійшла у ТОП-5 найінстаграмніших пам’яток ЮНЕСКО

Столичний храм популярніше за майже півтори сотні місць у світі

Софія Київська посіла четверте місце у рейтингу найінстаграмніших місць з об’єктами ЮНЕСКО за підрахунком креативного ресурсу Design Bundles. Про це розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

За його словами, організатори рейтингу аналізували 145 найпопулярніших міст і визначних пам'яток Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Для цього рахували скільки разів їх позначали в Instagram. Київ та Софія Київська потрапили у п’ятірку лідерів. Пам’ятка ЮНЕСКО у столиці набрала в мережі понад 22 мільйони кліків.

"Ми у п’ятірці з Римом з Колізеєм, фонтаном Треві та Пантеоном, з Ріо-Де-Жанейро з монументом Христа-Спасителя та з Венецією та її лагуною. Тож результат гідний", — прокоментував міністр культури України.

Ткаченко впевнений, що після проведення реставрації Софії Київської туристів та охочих сфотографуватися з пам’яткою ЮНЕСКО у столиці ще побільшає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці. Так, днями на території маєтку Баккалинського, що розташований на вулиці Іллєнка, 30 у Шевченківському районі столиці, були помічені будівельники. Це може означати, що будівлю готують до знесення.

Нагадаємо, на Контрактовій площі у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору, який був побудований у 1809 році. Споруду реставрують з урахуванням потреб сучасності. Архітектори, реставратори, урбаністи, історики, громадськість і представники влади розроблять покрокову Дорожню карту реставрації та розвитку Гостиного двору.

Читайте також, що у Києві музей Ханенків отримає землю для створення міжнародного мистецького простору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися