У Києві музей Ханенків отримає землю для мистецького простору

Що відомо про оновлення культурного закладу

У Києві планують виділити землю Національному музею імені Богдана та Варвари Ханенків для створення міжнародного мистецького простору. Про це розповів депутат Київської міської ради Михайло Терентьєв, передають "Коментарі".

Рішення про надання земельної ділянки музею Ханенків ухвалили на засіданні профільної комісії Київської міськради. За словами Михайла Терентьєва, культурний заклад зможе отримати землю після того, як у Київміськраді підтримають рішення профільної комісії.

Для створення міжнародного мистецького простору планують провести реконструкцію занедбаного нежитлового будинку на виділеній закладу землі. Музей Ханенків має перетворити його у сучасний мистецький осередок, повідомив депутат Київради.

"Національний музей імені Богдана та Варвари Ханенків — це гордість та скарб нашої країни, який даруватиме ще більше натхнення та захоплення неймовірними витворами світових митців", — впевнений Терентьєв.

Він нагадав, що культурний заклад, розташований у Шевченківському районі столиці, презентує найвеличніші в Україні мистецькі колекції Давнього світу, Європи та Азії з 1919 року. Музей Ханенків займає приміщення унікального однойменного особняку та будівлі, яка раніше належала родині Сахновських.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці. Так, днями на території маєтку Баккалинського, що розташований на вулиці Іллєнка, 30 у Шевченківському районі столиці, були помічені будівельники. Це може означати, що будівлю готують до знесення.

Нагадаємо, на Контрактовій площі у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору, який був побудований у 1809 році. Споруду реставрують з урахуванням потреб сучасності. Архітектори, реставратори, урбаністи, історики, громадськість і представники влади розроблять покрокову Дорожню карту реставрації та розвитку Гостиного двору.

Читайте також, що у Києві зайнялися зруйнованими будівлями у парку "Нивки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися