В медичному університеті Києва викрили схему шахраїв (ФОТО)

Подробиці розповіли в прокуратурі

В одному з медичних університетів Києва налагодили схему одержання немалих коштів з студентів, пов’язану зі складанням ліцензованих іспитів. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що шахрайську схему з отримання сертифікатів іспиту "Крок" для студентів-медиків організував колишній декан медичного вишу за допомогою трьох спільників. Замість зацікавленого в результаті студента іспит складав або знайомий декана викладач або інший успішний студент-медик. За такі послуги ексочільник медичного вишу отримував від трьох тисяч доларів з одного "клієнта". Грішми ділився зі спільниками.

Учасники схеми отримували від "клієнта" паспорт і міняли там фотографії. Потім підставний "студент-відмінник" складав відповідний іспит. Це було підставою для отримання сертифіката для продовження навчання справжнього студента на медичному факультеті. Колишньому декану медичного університету та іншим учасникам схеми повідомили про підозру за фактами шахрайства, замаху на незаконне заволодіння шляхом шахрайства документом та підроблення офіційних документів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шпигуна. Він збирав дані про постачання озброєння в Україну із Заходу. СБУ запобігла передачі в РФ секретної інформації. Зрадником виявився мешканець столиці. Він позиціонував себе як військовий експерт. Для збирання розвідувальних відомостей киянин використав особисті зв'язки, зокрема у оборонній сфері. Свій інтерес іноземним озброєнням маскував під виглядом збору аналітики.

Нагадаємо, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". Інформацію про власника будівлі ретельно приховували. Для цього не вносили відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza

Джерело: https://t.me/press_kobl/929


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Женя

12 серпня 2022, 21:56

Tam, нужно всё высшее образование сделать платным . Но по такой расценке, чтобы студент мог заработать эту оплату, работая на каникулах или подработкой по специальности. В больницах санитарками или няней. Отличникам оплату возвращать после каждой сданной сессии. Они или оплатят следующий семестр или будут откладывать эти деньги на первое время после окончания поиск работы. Если уверен в знаниях, а учёба оплачена всеми, то никто взяток не потребует. Лучших выпускников медучилищ за счёт государства отправлять на учёбу в лучшие университеты мира. А в Украину приглашать врачей с мировым именем для лекций студентам. Иначе от бездарей и хапуг в вузах не избавимся.

Женя

12 серпня 2022, 21:45

Ну, вот. Зря уволили Ульяну Супрун. Она уже давно подозревала некоторые медуниверситеты в плохом обучении студентов. А экзамен на международное соответствие при не смогли сдать только три процента экзаменующихся. То-то на неё так ополчились их ректоры. Ну, а нам, пац ентам таких врачей не нужно. И такая страховая медицина не нужна. Если лечащий врач - недоучка местного разлива. Если по дороге в больницу "Скорая" стоит в пробках, лечат не . международным протоколам, а дедовской малиной и чаем с лимоном. Наших врачей нужно отбирать из школы. Учить в училищах. И после двух лет практики посылать на учёбу в медвузы. А то полно врачей даже простой анализ и укол с капельницей сделать не могут. И в село ехать не хотят.

Tam

12 серпня 2022, 16:50

Коррупция давно и большая, надо это прекращать, иначе что за врачи будут

Серж

12 серпня 2022, 14:16

Дак там роками та корупція і єкзамен це тільки маленька складова, просто мабуть забув поділитися з ким потрібно, ото і спіймали, а там від вступу і до кінця, це бабки і не ті що на лавке.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися