У Києві затримали шпигунку ФСБ: здавала координати військових частин (ФОТО)

Що відомо про затримання зрадниці

У Києві співробітники контррозвідки затримали російську шпигунку, яка передавала інформацію ворогу щодо розташування Сил оборони столиці. Подробиці розповіли у Службі безпеки України і прокуратурі, передають "Коментарі".

Киянка знімала фото та відео розташування об’єктів, де дислокувались підрозділи Збройних Сил України на території Києва та Київської області. Також 35-річна жінка збирала інформацію щодо стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури столиці. Ці розвідувальні дані з координатами об’єктів шпигунка передавала співробітнику ФСБ РФ через закритий канал в Telegram. Російські окупанти використовували цю інформацію для корегування нанесення ракетних та авіаційних ударів.

Мешканку Києва затримали під час зйомки однієї з військових частин. У Службі безпеки України зазначили, що жінка має антиукраїнську позицію. Під час обшуків у киянки вилучили засоби зв’язку та комп’ютерну техніку. Російській шпигунці повідомили про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації щодо розташування об’єктів ЗСУ в умовах воєнного стану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали російського шпигуна. Він збирав дані про постачання озброєння в Україну із Заходу. Зрадником виявився мешканець столиці, який позиціонував себе як військовий експерт. Для збирання розвідувальних даних киянин використав особисті зв'язки у оборонній сфері. Свій інтерес іноземним озброєнням пояснював збором аналітики.

Окрім того, у Києві націоналізували майно та активи екснардепа. Наразі політик перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. Майно та активи політика на понад 600 мільйонів гривень передали в управління державного агентства АРМА.

Нагадаємо, що у Києві заблокували роботу підприємства зі структури кремлівської "Газпром нєфть". На складах нафтопродуктів провели обшуки та вилучили понад 27 тон мастил російського виробництва. Окрім того, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". 

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza

Читайте также