Обладнання ботоферми вилучили та націоналізували у Києві

Подробиці розповіли в столичній прокуратурі

У Святошинському районі Києва вилучили та націоналізували обладнання ботоферм, що працювали на російських пропагандистів. Про це розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Підпільний бізнес для анонімізації користувачів-ботів у соцмережах та здійснення хакерських атак налагодили двоє киян. Мешканці столиці використовували для цього спеціальне телекомунікаційне обладнання. Сервіс з надання дистанційного доступу до інтернету активно використовували російські агітатори для обходу блокування та поширення у соцмережах антиукраїнської пропаганди.

Слідство встановило, що створені киянами ботоферми причетні до кібератак на ресурси Київської міської державної адміністрації у лютому цього року. У квітні ботоферми заблокували, а обладнання вилучили. Окрім того, під час обшуків у власників підпільного бізнесу вилучили близько сорока комп’ютерів, 1500 4G модемів із сім-картами українських мобільних операторів, сервер управління та інше обладнання.

Вилучену техніку та обладнання заблокованої ботоферми передали в управління державного агентства АРМА. Їхня загальна вартість становить понад 1,5 мільйони гривень. Після реалізації вилученого майна кошти перерахують на потреби Збройних сил України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві націоналізували майно та активи екснардепа. Політик перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. Майно та активи політика на понад 600 мільйонів гривень передали в управління державного агентства АРМА.

Нагадаємо, що у Києві заблокували роботу підприємства зі структури кремлівської "Газпром нєфть". На складах нафтопродуктів провели обшуки та вилучили понад 27 тон мастил російського виробництва. Окрім того, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". 

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися