Київ і Київська область увійшли в лідери за кількістю колаборантів

Що відомо про факти колабораційної діяльності

Київ і Київська область увійшли в п’ятірку регіонів-лідерів за кількістю виявлених колаборантів. Таку статистику оприлюднила прессекретарка Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва, передають "Коментарі".

За її словами, найбільшу кількість колаборантів правоохоронці зареєстрували у Луганській області – 174 особи. На другому місці за випадками колабораційної діяльності Херсонська область – 140, на третьому опинився Київ — 118. В п’ятірку регіонів з найбільшою кількістю виявлених колаборантів також увійшли Донецька область – 106 та Київська – 84.

Речниця МВС України розповіла про кілька фактів колабораційної діяльності на Київщині. Так, двоє чоловіків під час окупації регіону співпрацювали з російськими військовими. Вони отримували від них гуманітарку та поширювали її серед місцевого населення. Окрім того, колаборанти передали окупантами документи з сільради, інформували ворога про українських військових та стратегічні об’єкти інфраструктури у Бучанському районі Київської області. Обом повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, у Києві співробітники контррозвідки затримали російську шпигунку. Жінка передавала інформацію ФСБ РФ щодо розташування Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури столиці. Російські окупанти використовували цю інформацію для корегування нанесення ракетних та авіаційних ударів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали російського шпигуна. Чоловік збирав дані про постачання озброєння в Україну із Заходу. Зрадником виявився мешканець столиці, який позиціонував себе як військовий експерт. Для збирання розвідувальних даних киянин використав особисті зв'язки у оборонній сфері. Свій інтерес іноземним озброєнням пояснював збором аналітики.

Окрім того, у Києві націоналізували майно та активи екснардепа на понад 600 мільйонів гривень. Наразі політик перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. 

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися