Ще одну схему з ухилянтами від військової служби викрили в Києві

Подробиці розповіли в прокуратурі

Мешканець Києва заробляв тисячі доларів на "білих квитках", з якими працювала схема незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Киянина викрили у Святошинському районі столиці. Чоловік організував схему переправлення українців призовного віку через державний кордон України під час дії воєнного стану. Ухилянтам пропонував зробити документи про нібито непридатність для військової служби за станом здоров’я — "білий квиток". За свої послуги 53-річний шахрай з кожного клієнта брав по три тисячі доларів.

Під час отримання грошей за "білий квиток" з одного з ухилянтів киянина затримали. Слідство встановило, що затриманий мешканець столиці перебуває у розшуку за вчинення шахрайства на території Закарпатської області. Чоловіку повідомили про підозру в організації схеми незаконного перетину держкордону України. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, у Києві та в регіонах з початку повномасштабної війни та введення воєнного стану блокували низку масштабних схем незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за призначення на керівну посаду до Національної поліції Київської області шахраї вимагали 220 тисяч доларів. Учасниками схеми виявилися двоє чоловіків. Один з шахраїв вдавав з себе нібито затвердженого кандидата на посаду міністра внутрішніх справ України. Аферист запевняв "клієнта", що зможе вирішити кадрове питання з його призначенням.

Читайте також, про яку схему ухиляння від служби в ЗСУ у Києві розповів лікар.

Читайте также