У Києві вкрали бюджетні гроші під час реставрації Маріїнського палацу

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві встановили, що під час реставрації Маріїнського палацу вкрали бюджетні гроші в особливо великих розмірах. Про це повідомили у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Привласнення бюджетних грошей виявила Державна аудиторська служба України під час проведення ревізії. До схеми розкрадання грошей причетний підприємець, який мав здійснювати технічний нагляд за проведенням реставрації Маріїнського палацу протягом 2017-2018 років.

Після проведення експертизи встановили, що підприємець залучив технічного нагляду за проведенням реставраційних робіт Маріїнського палацу інших людей, які не мали на це відповідних повноважень. В офіційні документи вніс відповідні відомості. Таким чином привласнив бюджетні гроші в особливо великих розмірах. Збитки державному бюджету під час реставрації Маріїнського палацу оцінили в понад 1,3 мільйона гривень. Підприємцю оголосили підозру у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах шляхом підробки документів. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві націоналізували майно та активи екснардепа на 600 мільйонів гривень. Наразі політик перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. 

Нагадаємо, що в Київській області затримали серійного викрадача елітних автівок, який орудував в різних регіонах України. Легендарний угонщик на прізвисько "Калаш" кілька місяців переховувався від слідства.

Окрім того, співробітники контррозвідки затримали російських шпигунів, які співпрацювали з ворожими військами під час окупації Вишгородського району Київщини. Вони брали активну участь у "фільтраційних" заходах, катували дитину, а після деокупації регіону влаштувались до лав ЗСУ, щоб збирати для російських спецслужб розвідувальні дані про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння.

Днями були затримані хакери, які за завданням російських кураторів напередодні повномасштабного вторгнення армії РФ три дні "мінували" у Києві найбільші ТРЦ та один з університетівЩе у Києві викрили працівника Апарату Верховної Ради України у співпраці з російськими спецслужбами. Шпигун мав встановити прослуховування у стінах парламенту. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися