У Києві 300 мільйонів гривень сина Януковича перерахували ЗСУ

Про які активи Олександра Януковича йде мова

Арештовані кошти ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", власником 100% акцій якого з 2011 року був старший син колишнього президента Віктора Януковича Олександр, перерахували на потреби Збройних Сил України. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, передають Коментарі".

Примусове вилучення майна, арештованого у кримінальному провадженні за підозрою сина колишнього президента Олександра Януковича ініціювали ще з початку російської збройної агресії у 2014 році.

Слідство встановило, що працівники банку намагались приховати походження готівки фінустанови, адже довести законність джерела надходжень не могли. Банківські робітники за допомогою фінансових операцій легалізовували доходи, отримані злочинним шляхом. Однак під час досудового розслідування на гроші службових осіб "Всеукраїнського банку розвитку" та безпосередньо кошти сина експрезидента наклали арешт. Потім за рішенням суду гроші передали державному агентству АРМА.

В Офісі генерального прокурора України поінформували, що наразі суд постановив відправити зазначені кошти Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. На спеціальний рахунок для забезпечення обороноздатності України вже перерахували 304 мільйона гривень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві націоналізували майно та активи екснардепа на 600 мільйонів гривень. Наразі політик перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. 

Нагадаємо, у Києві співробітники української контррозвідки викрили працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України у співпраці з російськими спецслужбами. Шпигун мав встановити прослуховування у стінах парламенту. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися