На залізничному вокзалі Києва затримали пасажира з гранатою (ФОТО)

Подробиці розповіли в поліції

У Києві біля входу до Центрального залізничного вокзалу в одного з пасажирів виявили бойову гранату. Про інцидент розповіли у столичній поліції, передають "Коментарі".

Боєприпас знайшли у 59-річного чоловіка під час перевірки на фільтраційному пункті. Граната із запалом була прив’язана до тіла чоловіка скотчем та схована під футболкою. На місце прибули поліцейські відділу поліції на станціях залізничного транспорту та вибухотехніки столичного главку. У пасажира вилучили бойову гранату Ф-1 та наразі встановлюють походження боєприпасу.

Чоловіка затримали. Він виявився мешканцем Вінницької області. Його наміри щодо використання бойової гранати встановлюють. Фігуранту кримінальної справи за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами загрожує до семи років тюрми.

Нагадаємо, в Подільському районі Києва стався вибух в одному з будинків на житловому масиві Виноградар. Мешканці будинку на вулиці Василя Порика викликали наряд поліції через шум та крики з сусідньої квартири. Власник оселі зачинився у квартирі, поводився агресивно та погрожував підірвати гранату. Правоохоронці евакуювали мешканців будинку та почали перемовини з озброєним чоловіком. Однак киянин поводився неадекватно, лаявся та кричав, а згодом підірвав гранату.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з початку введення воєнного стану у Київській області в поліції видали населенню майже 700 одиниць зброї, з яких третину вже повернуто. Цифри кількості зброї в регіоні значно відрізняються від цих показників у Києві. Кияни неохоче повертають отриману зброю — з 6,5 тисяч одиниць здали лише тисячу. 

Нещодавно у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися