Погрожував підірвати школу і садочок: на Київщині затримали "мінера" (ФОТО)

Поліцейським довелося перевірити низку закладів

На Київщині шукали бомби у школах та дитячих садках Білоцерківського району через фейкове повідомлення про мінування навчальних закладів. Про це повідомив керівник Національної поліції в регіоні Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"Погрожував підірвати школу і садочок! Сьогодні цей 31-річний молодик подзвонив в поліцію  і повідомив, що заклав бомбу в закладах освіти на Білоцерківщині. Разом із рятувальниками наші кінологи і вибухотехніки обстежили цілу низку навчальних закладів, однак жодних вибухових пристроїв не виявили", — заявив Нєбитов.

За його словами, за кілька годин правоохоронці встановили і затримали "мінера".

"В будинку місцевого жителя  вилучили і мобільний телефон, з якого здійснили фейкову погрозу замінування. За завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років", — розповів Національної поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві біля входу до Центрального залізничного вокзалу в одного з пасажирів виявили бойову гранату. Боєприпас знайшли у 59-річного чоловіка під час перевірки на фільтраційному пункті. Граната із запалом була прив’язана до тіла чоловіка скотчем та схована під футболкою.

Нагадаємо, в Подільському районі Києва стався вибух в одному з будинків на житловому масиві Виноградар. Мешканці будинку на вулиці Василя Порика викликали наряд поліції через шум та крики з сусідньої квартири. Власник оселі зачинився у квартирі, поводився агресивно та погрожував підірвати гранату. Правоохоронці евакуювали мешканців будинку та почали перемовини з озброєним чоловіком. Однак киянин поводився неадекватно, лаявся та кричав, а згодом підірвав гранату. 

Читайте також, що відомо про ракетний обстріл Вишгородського району Київської області.

Читайте также