У селі під Києвом окупанти розстріляли людей заради наживи (ФОТО)

Черговий воєнний злочин зафіксували правоохоронці

У селі Мрія, неподалік Києва, російські окупанти підступно розстріляли людей в спину, щоб пограбувати підприємство. Про черговий воєнний злочин росіян розповіли в поліції і прокуратурі, передають "Коментарі".

Вбивства сталися у Бучанському районі Київської області в селі, що неподалік зруйнованого мосту на в’їзд до Києва в Стоянці. В березні до місцевого підприємства вдерлися п’ятеро російських військовий. Окупанти під’їхали на автомобілі з літерою "V" та надписом "Танковий спецназ RUS". До них вийшли двоє цивільних беззбройних громадян – власник та охоронець цього підприємства.

Росіяни переконались, що ці люди не становлять ніякої загрози та дали їм піти. За декілька метрів двоє військових підступно відкрили вогонь із автоматів у спину мирних мешканців. Від отриманих щонайменше 12 вогнепальних поранень, чоловіки померли. Після розстрілу людей мародери розграбували підприємство, завантажили награбоване в автівку та поїхали.

В Офісі генерального прокурора України повідомили, що злочини російських окупантів зафіксували камери відеоспостереження підприємства. Особу одного з вбивць встановили. Росіянину заочно оголосили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області в одному з сіл сталося жорстоке вбивство. Троє чоловіків посварилися під час розпивання алкоголю у приміщенні житлового будинку. Двоє з учасників конфлікту до смерті забили свого знайомого кулаками та ногами. Тіло вбитого чоловіка перенесли з будинку на подвір’я та закопали в компостній ямі. Обох вбивць засуджено.

Нещодавно співробітники контррозвідки затримали російських шпигунів, які співпрацювали з ворожими військами під час окупації Київщини. Двоє мешканців Вишгородського району брали активну участь у "фільтраційних" заходах, катували дитину, а після звільнення Київщини від російської навали влаштувались до лав ЗСУ, щоб збирати для російських спецслужб розвідувальні дані про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння.

Нагадаємо, в Подільському районі Києва стався вибух в одному з будинків на житловому масиві Виноградар. Мешканці будинку на вулиці Василя Порика викликали наряд поліції через шум та крики з сусідньої квартири. Власник оселі зачинився у квартирі, поводився агресивно та погрожував підірвати гранату. Правоохоронці евакуювали мешканців будинку та почали перемовини з озброєним чоловіком. Однак киянин поводився неадекватно, лаявся та кричав, а згодом підірвав гранату. 

Читайте також, як на Трухановому острові пораненому чоловіку вдалось втекти від вбивць.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися