На захопленому горищі будівлі в Києві шахраї облаштували квартири

Подробиці шахрайської схеми розповіли в прокуратурі

У Києві на захопленому горищі будинку кмітливі махінатори облаштували вісім квартир. Про схему з нерухомістю розповіли в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Будинок, на горищі якого незаконно облаштували квартири, розташований у Голосіївському районі Києва по вулиці Антоновича. Протягом 2017-2018 років учасники шахрайської схеми підробили правовстановлюючі документи на нежитлове приміщення на верхньому поверсі будинку та оформили як квартиру.

Донька організатора схеми отримала дозвіл від ДАБІ на реконструкцію цієї квартири. Проте замість реконструкції фактично поділили горище на вісім окремих квартир. Загальна площа цих приміщень становить майже 570 квадратних метрів. Приватний нотаріус зареєстрував за шахраями права власності на новоутворені об’єкти нерухомості.

Слідство оцінило розмір шкоди, завданої шахраями мешканцям будинку, у понад 19 мільйонів гривень. В рамках розслідування кримінального провадження на новостворені квартири наклали арешт. Наразі обвинувальний акт відносно чотирьох учасників шахрайської схеми, зокрема, приватного нотаріуса скерували до суду. Підозрюваним загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що арештовані гроші "Всеукраїнського банку розвитку", власником 100% акцій якого був старший син колишнього президента Віктора Януковича Олександр, скерували на потреби Збройних Сил України. На спеціальний рахунок Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України перерахували 304 мільйона гривень

Нагадаємо, у Києві співробітники української контррозвідки викрили працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України у співпраці з російськими спецслужбами. Шпигун мав встановити прослуховування у стінах парламенту. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві націоналізували майно та активи екснардепа на 600 мільйонів гривень



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися