Доцент вишу у Києві переправляв ухилянтів в Польщу під виглядом студентів (ФОТО)

Під час обшуків в нього знайшли значну суму грошей

У Києві викрили схему переправлення чоловіків за кордон під видом "польських студентів", яку організував доцент кафедри одного зі столичних вишів. Про махінації та підробку документів розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Доцент кафедри одного з університетів, екснауковець Національної академії наук України організував схему переправлення за кордон чоловіків призовного віку. Військовозобов’язаних видавав як "польських студентів". Серед "клієнтів" були мешканці Києва.

За грошову винагороду доцент вишу обіцяв виготовлення підроблених запрошень на навчання, студентських квитків та довідок про навчання у вищому навчальному закладі Польщі. За такі послуги з кожного замовника брав по 1500 євро.

Правоохоронці зафіксували факти одержання коштів за підроблені документи від двох киян. Працівника столичного вишу затримали під час передачі останнього траншу на території однієї із АЗС у Києві. Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучили банківські картки, документи, комп’ютерну техніку та значну суму коштів.

Доценту київського вишу оголосили підозру за фактом незаконного переправлення людей через державний кордон України. Окрім того, з’ясувалося, що чоловік має судимість та наразі перебуває на випробувальному терміні. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Києві та в регіонах з початку повномасштабної війни та введення воєнного стану блокували низку масштабних схем незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за призначення на керівну посаду до Національної поліції Київської області шахраї вимагали 220 тисяч доларів. Учасниками схеми виявилися двоє чоловіків. Один з шахраїв вдавав з себе нібито затвердженого кандидата на посаду міністра внутрішніх справ України. Аферист запевняв "клієнта", що зможе вирішити кадрове питання з його призначенням.

Читайте також, про яку схему ухиляння від служби в Збройних Силах України у Києві розповів лікар.

Читайте также