На махінаціях з квартирами померлих киян викрили групу аферистів (ФОТО)

Подробиці шахрайської схеми

У Шевченківському районному суді Києва судитимуть групу шахраїв, які нажились на махінаціях з квартирами померлих киян. Про шахрайську схему розповіли в столичній поліції, передають "Коментарі".

Організували схему з привласнення та продажу чужої нерухомості двоє адвокатів. Юристи керували махінаціями з житлом, до яких залучили трьох спільників, один з яких — приватний нотаріус. Привласнювали житло померлих мешканців столиці через підробку документів у спадкових справах.

Слідство встановило, що аферисти заволоділи шістьма квартирами у Києві. збитки від злочинної діяльності шахраїв оцінюють у багато мільйонів, але точну суму в поліції не уточнили. На підставі зібраних доказів фігурантам оголосили підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершено. Матеріали кримінальних справ із обвинувальними актами відносно п’яти учасників шахрайської схеми скеровано до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили адвокатку, яка пообіцяла підзахисному підкупити суддю задля ухвалення рішення щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання та привласнила кілька тисяч доларів чужого хабаря. 

Нагадаємо, керівник Державного агентства резерву України організував масштабну схему продажу дизельного палива за ціну вдвічі нижчу за ринкову. У 2021 році посадовець забезпечив продаж 18 тон дизпалива з держрезерву одному з підприємств. Державні збитки від реалізованого товару становлять 205 мільйонів гривень.

Окрім того, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Читайте також, як на складі в Києві вилучили гуманітарку для Збройних сил України, яку продавав директор благодійного фонду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися