У Києві затримали водія з арсеналом зброї та печатками військових частин (ФОТО)

Що відомо про інцидент та заборонені речі

У Шевченківському районі Києва затримали чоловіка, який перевозив в автомобілі арсенал зброї та боєприпасів. Про інцидент розповіли в столичній поліції, передають "Коментарі".

Спецпризначенці зупинили автомобіль для перевірки документів та під час огляду знайшли у багажному відділенні зброю та боєприпаси. З автомобілю вилучили автомат Калашникова, гвинтівку Мосіна, пістолет Макарова, понад дві сотні патронів різного калібру та два корпуси гранати Ф-1.

За словами начальника відділу поліції №3 Шевченківського управління поліції Андрія Сланіна, у 63-річного мешканця Київської області провели обшуки за місцем проживання, після чого чоловіка затримали.

"Під час невідкладного обшуку за місцем мешкання фігуранта ми виявили та вилучили 160 набоїв різного калібру, сигнальну міну, запал до противотанкової акумулятивний міни, три гранати Ф-1, шість запалів до гранат, десять зарядів для гранатометів", — повідомив правоохоронць.

В столичній прокуратурі уточнили, що під час обшуку у чоловіка також вилучили велику кількість різних посвідчень, документів, печаток та перепусток, зокрема, до військових частин, походження яких та справжність наразі встановлюються.

За фактом незаконного зберігання зброї та боєприпасів відкрили кримінальне провадження. Чоловіку загрожує до семи років тюрми. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України, які привласнили 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції для ЗСУ. До організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні громадяни України. Гроші турецької компанії "відмили" через власну офшорну компанію у Бахрейні. 

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися