У Києві шахрай зареєстрував будівлю РАЦСу на довірливу бабусю

Що відомо про шахрайську схему

У Києві місцевий мешканець привласнив приміщення Оболонського відділу державної реєстрації актів цивільного стану (РАЦСу). Подробиці шахрайської схеми розповіли в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що 60-річний киянин, користуючись похилим віком та правовою неосвіченістю своєї тещі, попросив пенсіонерку зареєструвати у нотаріуса документи на технічні приміщення будівлі Оболонського РАЦС, що розташовані по проспекту Оболонському у Києві. Після цього шахрай на підставі підроблених документів продав майно.

Досудове розслідування відносно організатора шахрайської схеми завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Киянину загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Суд скасував державну реєстрацію права власності на приміщення РАЦС за 74-річною бабусею та повернув майно на користь територіальної громади Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три асфальтобетонні заводи білоруських компаній заарештували і передали в АРМА. Низка компаній, що спеціалізуються на виконанні дорожніх робіт, працювали у Києві, а також у Житомирській та Миколаївській областях. Кінцевим бенефіціарним власником цих підприємств є Республіка Білорусь. Наразі білоруські компанії перевіряють щодо привласнення державних коштів, що виділялись на будівництво та ремонт автомобільних доріг. Гроші з держбюджету України могли виводити за кордон. Вартість заарештованих активів становить близько 120 мільйонів гривень.

Окрім того, столична прокуратура передала в управління АРМА пів сотні білоруських вагонів-цистерн, якими напередодні повномасштабного вторгнення російських військ завезли в Україну паливо для окупантів

Нагадаємо, у Києві зняли арешт з будівлі ТРЦ Ocean Plaza, а також з банківських рахунків та майна компанії-власника ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь". Серед співвласників ТРЦ Ocean Plaza є російський олігарх Аркадій Ротенберг, наближеного до Путіна.  Іншим рішенням Печерський районний суд Києва ухвалив передачу арештованого майна у вигляді корпоративних прав компаній "ІС "Либідь" та "Авангард-Віларті" Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Читайте також, що у Києві заблокували роботу підприємства зі структури кремлівської "Газпром нєфть"

Читайте также