У Києві заарештували асфальтобетонні заводи білоруських компаній

Подробиці розповіли в прокуратурі столиці

Три асфальтобетонні заводи білоруських компаній заарештовано та передано у управління державного агентства АРМА. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Низка компаній, що спеціалізуються на виконанні різних видів дорожніх робіт, працювали у Києві, а також у Житомирській та Миколаївській областях. Слідство встановило, що кінцевим бенефіціарним власником цих підприємств є Республіка Білорусь.

Наразі білоруські компанії перевіряють щодо привласнення державних коштів, що виділялись на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг. Гроші з державного бюджету України могли виводити за кордон. Окрім того, перевіряється можливе фінансування диверсій з метою захоплення державної влади в Україні.

На час слідства три асфальтобетонні заводи у Києві, Житомирській та Миколаївській області заарештовано та передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Вартість заарештованих активів становить близько 120 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зняли арешт з будівлі ТРЦ Ocean Plaza, а також з банківських рахунків та майна компанії-власника ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь". Серед співвласників ТРЦ Ocean Plaza є російський олігарх Аркадій Ротенберг, наближеного до Путіна.  Іншим рішенням Печерський районний суд Києва ухвалив передачу арештованого майна у вигляді корпоративних прав компаній "ІС "Либідь" та "Авангард-Віларті" Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, що у Києві заблокували роботу підприємства зі структури кремлівської "Газпром нєфть". На складах нафтопродуктів провели обшуки та вилучили понад 27 тон мастил російського виробництва. Окрім того, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". 

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися