У Києві судитимуть очільника партії за хабар у мільйони доларів

Що відомо про корупційний скандал

У Києві в суді розглянуть кримінальну справу відносно голови однієї із політичних партій та керівника її територіального осередку. Про це повідомили у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, до суду скерували обвинувальний акт відносно голова політичної партії та його спільника, викритих при спробі шахрайського заволодіння грішми. За "прохідне" місце у виборчому списку до Верховної Ради України вимагали 2,5 мільйонів доларів.

"Голова політичної партії, діючи у змові з очільником територіального осередку цієї ж партії, вимагали у підприємця 2,5 млн доларів США за включення його до "прохідної" частини списку політичної партії на виборах до ВРУ для отримання таким чином мандата народного депутата. Також за ці кошти вони обіцяли йому призначення на посаду радника голови правління ПрАТ "Київводоканал" для успішного старту політичної кар’єри", — заявили в прокуратурі.

Обох чоловіків затримали при передачі першого траншу у 50 тисяч доларів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скерували до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві місцевий мешканець привласнив приміщення Оболонського РАЦСу. До схеми причетний 60-річний киянин. Чоловік скористався похилим віком своєї тещі та попросив пенсіонерку зареєструвати у нотаріуса документи на технічні приміщення будівлі Оболонського РАЦС. Після цього шахрай на підставі підроблених документів продав майно. Досудове розслідування відносно організатора шахрайської схеми завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Киянину загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Суд скасував державну реєстрацію права власності на приміщення РАЦС за 74-річною бабусею та повернув майно на користь територіальної громади Києва.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України, які привласнили 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції для ЗСУ. До організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні громадяни України. Гроші турецької компанії "відмили" через власну офшорну компанію у Бахрейні. 

Окрім того, у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вася

10 вересня 2022, 13:09

Неужели это глава СН?

OBZ

9 вересня 2022, 18:18

OBZ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися