У Києві викрили шахрая з грішми з окупованої території (ФОТО)

Що відомо про шахрайську схему

У Києві викрили чоловіка, який через термінал обміняв пошкоджені купюри, завезені з тимчасово окупованих територій. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

На початку активних бойових дій через неможливість вивезти готівку з окупованих територій Національний банк України дозволив банкам механічно пошкодити такі гроші та заборонив фінансовим установам приймати їх від населення. Це робили, щоб викрадені окупантами або мародерами гроші із захоплених відділень банків не потрапляли в готівковий обіг. Через отвори такі купюри підлягають обов’язковому вилученню.

Обміняв такі банкноти у столиці мешканець Миколаєва. За даними слідства, купюри номіналом по 500 та 1000 гривень мали механічні пошкодження. Однак чоловік в одному із торгових центрів Києва через термінал поповнив свої рахунки. Загалом зарахував на банківські картки 40 тисяч гривень. Під час обшуку за місцем проживання шахрая вилучили інші банкноти з механічними пошкодженнями. Мешканцю Миколаєва оголосили підозру за фактом шахрайства. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві місцевий мешканець привласнив приміщення Оболонського РАЦСу. До схеми причетний 60-річний киянин. Чоловік скористався похилим віком своєї тещі та попросив пенсіонерку зареєструвати у нотаріуса документи на технічні приміщення будівлі Оболонського РАЦС. Після цього шахрай на підставі підроблених документів продав майно. Досудове розслідування відносно організатора шахрайської схеми завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Киянину загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Суд скасував державну реєстрацію права власності на приміщення РАЦС за 74-річною бабусею та повернув майно на користь територіальної громади Києва.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України, які привласнили 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції для ЗСУ. До організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні громадяни України. Гроші турецької компанії "відмили" через власну офшорну компанію у Бахрейні. 

Окрім того, у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися