У Києві затримали російського шпигуна під час відбору до полку "Азов" (ФОТО)

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

У Києві затримали російського шпигуна, який намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку "Азов". Про затримання розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними українських силовиків, влаштуватися до Збройних сил України намагався мешканець Донеччини. Цей чоловік до 2018 року воював проти української армії на Донбасі у складі підконтрольних російським окупантам "армійських корпусів". Затриманий доєднався до терористичної організації "ДНР" у 2015 році. Після 2018 року мешканець Донецької області виїхав до Росії, де його завербували російські спецслужби.

До початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну шпигуна "повернули". Він мав проникнути до лав ЗСУ для проведення розвідувально-підривної діяльності. Однак співробітники української спецслужби вчасно викрили шпигуна та затримали. За фактом участі у терористичній організації затриманому повідомили про підозру та заарештували. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області затримали керівника Броварської районної військової адміністрації та його радника під час отримання хабаря. Посадовці за гроші вносили дані про водіїв благодійних організацій до інформаційної бази “Шлях” для перетину держкордону України. Подробиці та фото — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України, які привласнили 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції для ЗСУ. До організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні громадяни України. Гроші турецької компанії "відмили" через власну офшорну компанію у Бахрейні. 

Окрім того, у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися