Мешканців Київщини викрили на масштабній контрабанді наркотиків (ФОТО)

Вилучили психотропів на десятки мільйонів

Українські спецпризначенці заблокували масштабний канал контрабанди наркотиків з прикордонних районів Вінницької області до Молдови, який організували троє мешканців Київщини. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що контрабандисти спеціалізувалися одному з різновидів синтетичних психостимуляторів. Мова йде про речовину PVP, обіг якої заборонено. "Товар" для збуту наркоділки отримували від своїх спільників по всій території України. Для цього використовували мережу прихованих складів, а для переправлення – малі плавзасоби із дистанційним керуванням.

Наркоторгівців затримали у Вінницькій області під час спроби переправлення партії психотропів через державний кордон до Молдови водним шляхом. Під час затримання правоохоронці вилучили понад 75 кілограмів наркотиків та інші речові докази. Вартість вилученого "товару" за цінами "чорного ринку" сягає близько 37,5 мільйонів гривень.

Організаторам контрабандного каналу повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. За рішенням суду затриманих заарештували. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області затримали керівника Броварської районної військової адміністрації та його радника під час отримання хабаря. Посадовці за гроші вносили дані про водіїв благодійних організацій до інформаційної бази “Шлях” для перетину держкордону України. Подробиці та фото — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України, які привласнили 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції для ЗСУ. До організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні громадяни України. Гроші турецької компанії "відмили" через власну офшорну компанію у Бахрейні. 

Окрім того, у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися