На ремонті Куренівського парку вкрали майже мільйон гривень

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Києві судитимуть керівника підрядника через розкрадання грошей під час ремонту Куренівського парку. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, комунальне об’єднання "Київзеленбуд" уклало з приватним підприємством договір на виконання капітального ремонту об’єктів благоустрою у Куренівському парку, що розташований в Подільському районі Києва. Слідство встановило, що керівник підрядного підприємства отримав від підлеглих акти виконаних будівельних робіт, а також інші фінансові документи. На думку прокурорів, підприємець достовірно знав, що вартість використаних матеріалів і виробів завищена, однак в інтересах власної фірми підписав документи та передав їх на виконання.

Комплексна комісійна судова товарознавча та судова економічна експертизи встановили, що внаслідок завищення вартості столичному бюджету завдали збитки на близько 800 тисяч гривень. Наразі відносно бізнесмена-підрядника скерували до суду обвинувальний акт.

Керівника підрядної організації судитимуть за фактом привласнення коштів територіальної громади Києва в особливо великих розмірах. В столичній прокуратурі додали, що в межах цього ж кримінального провадження повідомили про підозру заступнику генерального директора комунального об’єднання "Київзеленбуд". Підозрюваного посадовця оголосили в розшук. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за привласнення бюджетних коштів судитимуть посадовців пологового будинку. Слідство встановило, що у Дніпровському районі столиці завідувачка відділення медзакладу організувала схему привласнення грошей через нарахування зарплатні фіктивним працівникам. До схеми залучені були її заступниця та начальник відділу кадрів медичного закладу. 

Нагадаємо, у Києві місцевий мешканець привласнив приміщення Оболонського РАЦСу. До схеми причетний 60-річний киянин. Чоловік скористався похилим віком своєї тещі та попросив пенсіонерку зареєструвати у нотаріуса документи на технічні приміщення будівлі Оболонського РАЦС. Після цього шахрай на підставі підроблених документів продав майно. Досудове розслідування відносно організатора шахрайської схеми завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Киянину загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Суд скасував державну реєстрацію права власності на приміщення РАЦС за 74-річною бабусею та повернув майно на користь територіальної громади Києва.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алексей

13 жовтня 2022, 10:52

Так куда не тыкни украли :) Вот например озеро радужное , там столько украли денег шо Кличко бы позавидовал , там конкуренты украли )))

Укроп

12 жовтня 2022, 15:40

Шановані люди! А так були б "лохами"!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися