Стали відомі деталі розслідування знищення Ан-225 "Мрія"

Подробиці розповіли в СБУ

Керівництво державного підприємства "Антонов" не вжило всіх необхідних заходів для збереження літака Ан-225 "Мрія", який було знищено на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Про це заявили у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

В рамках розслідування кримінального провадження та для встановлення всіх обставин знищення літака АН-225 "Мрія" співробітники СБУ спільно з представниками Офісу генерального прокурора України провели низку обшуків.

Розслідування встановило, що службові особи ДП "Антонов" тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони літовища у Гостомелі. Окрім того, вони не вжили належних заходів для збереження літака Ан-225 "Мрія, незважаючи на застереження державних органів. Такі дії призвели до знищення Ан-225 та ще кількох літаків.

Окрім того, колишнього генерального директора ДП "Антонов" викрили на організації незаконного переправлення за кордон українців призовного віку. Під час запеклих боїв за Київ у березні цього року посадовець подав до Державної прикордонної служби список співробітників, які виїжджають за кордон для техобслуговування літаків. Однак до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб, зокрема – свого близького родича. За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України ексдиректору ДП "Антонов" вже повідомили про підозру. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через незаконне використання системи "Шлях" правоохоронці затримали керівника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочило та його радника під час нібито отримання хабаря у 350 тисяч гривень. Після цього посадовець взяв участь у сесії районної ради, під час якої спростував підозри прокуратури та заявив, що продовжує виконувати свої обов’язки, однак був відсторонений від посади.

Дивіться також відео, як у Гостомелі створили величезний мурал з літаком "Мрія".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися