У Києві шахраї привласнили приміщення на бульварі Верховної Ради

Що відомо про шахрайську схему

У Києві через суд вимагають повернути у власність столичної громади приміщення на бульварі Верховної Ради, що привласнили шахраї. Про шахрайську схему розповіли в Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що у Дніпровському районі Києва у 2019 році через "чорного реєстратора", який підробив документи, шахраї зареєстрували право власності на нежитлові приміщення по бульвару Верховної Ради. Частина цих приміщень площею 186 квадратних метрів є комунальною власністю. Ця нерухомість вартістю понад 12 мільйонів гривень не була предметом приватизації та не відчужувалась.

Однак на підставі підроблених документів приміщення по бульвару Верховної Ради включили до статутного капіталу юридичної особи приватного права. Дніпровська окружна прокуратура Києва вимагає в судовому порядку скасувати незаконну державну реєстрацію права власності на комунальне майно. В межах кримінального провадження на ці приміщення наклали арешт. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в одній із територіальних громад Бучанського району Київської області в судовому порядку повернули майже пів сотні гектарів лісу. Суд задовольнив позови Києво-Святошинської окружної прокуратури про повернення у власність територіальної громади земельних ділянок вартістю понад 410 мільйонів гривень. Відомо, що підприємство незаконно набуло право власності на землю лісового фонду в селі Дмитрівка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою до Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися