У Києві на хабарі у 150 тисяч доларів "погорів" співробітник СБУ (ФОТО)

Відомі подробиці вимагання грошей та затримання хабарника

Співробітника Головного управління Служби безпеки України у Києві та Київській області затримали через вимагання хабаря у 150 тисяч доларів. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України та в СБУ, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що співробітник СБУ вимагав від підприємця 150 тисяч доларів. За ці гроші, нібито завдяки знайомству з високопосадовцями, він пообіцяв допомогти повернути вилучене майно та закрити кримінальне провадження за фактом незаконного видобутку корисних копалин, що розслідується слідчими Державного бюро розслідувань.

Під час контролю за вчиненням злочину спочатку зафіксували отримання співробітником СБУ 10 тисяч доларів. Після одержання чергової частини грошей у 30 тисяч доларів хабарника затримали. Затриманому повідомили про підозру за фактом шахрайства. Досудове розслідування триває.

В СБУ зазначили, що вилучене майно слугувало доказовою базою в кримінальному провадженні, до якого затриманий не мав жодного стосунку та не міг вплинути на розслідування. Наразі вирішується питання щодо обрання шахраю міри запобіжного заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили схему незаконного перетину державного кордону України шляхом внесення відомств до системи "Шлях" та затримали групу людей. Схему переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку організував керівник громадської організації. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, що за схожою схемою з використанням посадовцями системи "Шлях" правоохоронці затримали керівника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочило та його радника під час нібито отримання хабаря у 350 тисяч гривень. Після цього посадовець взяв участь у сесії районної ради, під час якої спростував підозри прокуратури та заявив, що продовжує виконувати свої обов’язки на посаді, однак був відсторонений. 

Читайте також, як під Києвом затримали депутата та посадовця сільської ради за хабар від забудовника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


гость

28 жовтня 2022, 14:48

Каждый зарабатывает как умеет.........

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися