Чергову схему незаконного перетину кордону викрили у Києві (ФОТО)

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві через організацію схеми незаконного перетину державного кордону України через систему "Шлях" затримано групу людей. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, кілька людей змовились з керівником громадської організації для організації схеми незаконного переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку, яким через воєнний стан заборонено виїзд.

Слідство встановило, що у серпні один з учасників схеми запропонував за три тисячі доларів організувати виїзд військовозобов’язаного за кордон. Планувалося, що чоловіка включать у системі "Шлях" до переліку водіїв, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час воєнного стану. Начебто водій мав придбати автомобілі за кордоном для потреб Збройних Сил України.

Перший транш грошей у тисячу доларів отримав голова громадської організації. Він підготував необхідний пакет документів до Міністерства інфраструктури України щодо включення військовозобов’язаного до переліку водіїв, які можуть зараз виїжджати за кордон. Після погодження всіх необхідних процедур один з учасників схеми заявив про необхідність сплати наступної частини грошей у розмірі ще двох тисяч доларів. Їх мали передати довіреній особі представника громадської організації. Після одержання від військовозобов’язаного грошей затримали посередника, а також ще двох учасників схеми. В учасників схеми провели обшуки та вилучили документи щодо організації незаконної діяльності. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за схожою схемою з використанням посадовцями системи "Шлях" правоохоронці затримали керівника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочило та його радника під час нібито отримання хабаря у 350 тисяч гривень. Після цього посадовець взяв участь у сесії районної ради, під час якої спростував підозри прокуратури та заявив, що продовжує виконувати свої обов’язки на посаді, однак був відсторонений.

Нагадаємо, у Києві судитимуть мешканця Київської області, який виготовив понад 100 підроблених документів для перетину державного кордону України чоловіками призовного віку. Слідство встановило, що шахрай виготовляв тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарської комісії. Клієнтів на покупку підробок шукав за допомогою оголошень в інтернеті. З цими "документами" військовозобов’язані чоловіки призовного віку виявлялися непридатними до військової служби з виключенням від військового обліку. За свої послуги шахрай отримував 1500 доларів з людини. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися