Чергову схему виїзду ухилянтів від армії закордон викрили у Києві

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві судитимуть мешканця Київської області, який виготовив понад 100 підроблених документів для перетину державного кордону України чоловіками призовного віку. Про це повідомили у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що 43-річний шахрай виготовляв тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарської комісії. Клієнтів на покупку підробок шукав за допомогою оголошень в інтернеті. З цими "документами" військовозобов’язані чоловіки призовного віку виявлялися непридатними до військової служби з виключенням від військового обліку. За свої послуги шахрай отримував 1500 доларів з людини.

Афериста затримали на "гарячому" під час передачі підроблених документів замовнику. Під час обшуку за його місцем проживання вилучили оригінали підроблених документів, листування з замовниками та інші речові докази. Затриманий виявився причетним до виготовлення понад 100 підроблених документів, а також до восьми фактів незаконного перетину замовниками цих документів державного кордону України.

Обвинувальний акт стосовно затриманого направили до суду. Окремі кримінальні провадження розслідують щодо замовників підробок.

Нагадаємо, у Києві та в регіонах з початку повномасштабної війни та введення воєнного стану блокували низку масштабних схем незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за призначення на керівну посаду до Національної поліції Київської області шахраї вимагали 220 тисяч доларів. Учасниками схеми виявилися двоє чоловіків. Один з шахраїв вдавав з себе нібито затвердженого кандидата на посаду міністра внутрішніх справ України. Аферист запевняв "клієнта", що зможе вирішити кадрове питання з його призначенням.

Читайте також, про яку схему ухиляння від служби в Збройних Силах України у Києві розповів лікар.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися