У Києві викрили у фінансуванні захоплення влади дочку ексміністра оборони

Подробиці розповіли в СБУ та прокуратуріПодробиці розповіли в СБУ та прокуратурі

Київська міська прокуратура заочно повідомила про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи захоплення державної влади дочку колишнього міністра оборони України. Про це розповіли в Службі безпеки України та прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними СБУ, на антиукраїнській діяльності викрили дочку колишнього міністра оборони України (2012-2014 років). Слідство вважає, що ця жінка керувала підприємствами, які постачали товари та обладнання для оборонно-промислового комплексу Росії. Наразі Київська міська прокуратура заочно повідомила жінці про підозру за фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Підозрюваній загрожує до десяти років тюрми без права обіймати певні посади та конфіскація майна.

В СБУ нагадали, що у червні цього року суд арештував та передав в управління державного агентства АРМА 645 залізничних вагонів, 30 земельних ділянок і 30 об‘єктів нерухомості, які належали сім’ї цього міністра часів президента-втікача Віктор Януковича. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили схему незаконного перетину державного кордону України шляхом внесення відомств до системи "Шлях" та затримали групу людей. Схему переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку організував керівник громадської організації. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, що за схожою схемою з використанням посадовцями системи "Шлях" правоохоронці затримали керівника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочило та його радника під час нібито отримання хабаря у 350 тисяч гривень. Після цього посадовець взяв участь у сесії районної ради, під час якої спростував підозри прокуратури та заявив, що продовжує виконувати свої обов’язки на посаді, однак був відсторонений. 

Читайте також, як під Києвом затримали депутата та посадовця сільської ради за хабар від забудовника.

Читайте также