У Києві судитимуть прокурора, який привласнив кілограми золота

Що відомо про кримінальну справу

У Києві скерували до суду кримінальну справу стосовно колишнього столичного прокурора, який незаконно заволодів кілограмами золота. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора, який наразі займається адвокатською діяльністю, цього тижня скерували до суду. Експрокурора звинуватили у привласненні восьми кілограмів золота вартістю понад 11 мільйонів гривень шляхом зловживання службовим становищем та у підробленні службових документів.

Слідство встановило, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор столичної прокуратури був залучений до складу групи прокурорів Генеральної прокуратури. Під час обшуків було вилучено золото, що обвинувачений привласнив, підробивши процесуальні документи. Колишньому прокурору загрожує 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, скандально відому суддю Броварського суду Ганну Білик, яка знаходилась в розшуку майже рік, затримали. Влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд оголосив Ганні Білик вирок. Суддю засудили до шести років тюрми за хабарництво, а в січні вже цього року винесла відповідну ухвалу і Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Однак суддя переховувалась від органів виконання покарання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шахрая, який видавав себе за співробітника СБУ. Чоловік обіцяв одному з підприємств "уникнення" санкцій Ради національної безпеки і оборони України. За свої "послуги" планував отримати пів мільйона доларів. Шахрай також обіцяв підприємцю закриття кримінального провадження щодо представників цієї компанії, до керівного складу якої раніше входив росіянин.

Читайте також, як контррозвідники знешкодили диверсантів, що шпигували за Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Влад

20 листопада 2022, 17:36

Да его расстрелять нужно было на месте.

огонь

20 листопада 2022, 17:23

так ему бути

Укроп

20 листопада 2022, 16:58

А як відносно присвоєного золота? Зачекаєя, поки дядя відсидить? (Частиною правда прийдеться поділитися - щоб менше сидіти. А може взагалі "без позбавлення волі" - ну така ж дрібниця!

Конь в пальте

20 листопада 2022, 16:47

Фамилия суки-прокурора - тайна, а цена на яйца - нет!!! Почему???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися