Скандальну суддю Броварського суду, яка перебувала в розшуку, затримали

Подробиці гучної кримінальної справи розповіли в поліції

Скандально відому суддю Броварського суду Ганну Білик, яка знаходилась в розшуку майже рік, затримали. Про це розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

За його словами, необґрунтованість ухвал судді Ганни Білик відверто дивували суспільство і навіть її колег суддів.

"Один із найбільш гучних епізодів  – зґвалтування 16-річної дівчини сироти. Тоді поліція затримала двох підозрюваних, втім колишня служителька Феміди  призначила їм запобіжний захід у вигляді незначної застави, через що кривдники вийшли на волю", — зазначив Нєбитов.

Керівник регіональної поліції нагадав, що влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд оголосив  Ганні Білик вирок. Суддю засудили до шести років тюрми за хабарництво, а в січні вже цього року винесла відповідну ухвалу і  Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

"Війна дала змогу екссудді переховуватись і ухилятись від виконання покарання. Поліція Київщини оголосила втікачку в розшук, і, провівши низку оперативних заходів, встановила місцеперебування засудженої. Нині екссуддя в СІЗО", — прокоментував затримання судді Броварського суду начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шахрая, який видавав себе за співробітника СБУ. Чоловік обіцяв одному з підприємств "уникнення" санкцій Ради національної безпеки і оборони України. За свої "послуги" планував отримати пів мільйона доларів. Шахрай також обіцяв підприємцю закриття кримінального провадження щодо представників цієї компанії, до керівного складу якої раніше входив росіянин.

Нагадаємо, у Києві викрили схему незаконного перетину державного кордону України шляхом внесення відомств до системи "Шлях" та затримали групу людей. Схему переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку організував керівник громадської організації. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, за схожою схемою з використанням посадовцями системи "Шлях" правоохоронці затримали керівника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочило та його радника під час нібито отримання хабаря у 350 тисяч гривень. Після цього посадовець взяв участь у сесії районної ради, під час якої спростував підозри прокуратури та заявив, що продовжує виконувати свої обов’язки на посаді, однак був відсторонений. 

Читайте також, як контррозвідники знешкодили диверсантів, що шпигували за Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися