У Києві СБУ прийшла з обшуками до енергокомпанії, яку контролює російська злочинна група

СБУ проводить обшуки в енергокомпанії VS Energy

Служба безпеки України у вівторок, 22 листопада, прийшла у Києві з обшуками до групи компаній VS Energy, яка контролює п'ять українських обленерго: Херсонобленерго, Кіровоградобленерго, Житомиробленерго, Рівнеобленерго, Чернівціобленерго. Про це виданню LIGA.net повідомив співрозмовник в СБУ.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на контрольні пакети акцій п'яти підприємств критичної енергетичної інфраструктури, які контролюють громадяни рф Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Михайло Воєводін.

Слідчі Держбюро проводять досудове розслідування за кількома звинуваченнями злочинній організації "Лужники", яка представлена фінансово-промисловою групою VS Energy. Серед звинувачень – привласнення майна та вчинення умисних дій з метою зміни меж державного кордону України.

Слідство встановило, що в період 2017-2022 років зазначені вище обленерго перерахували понад 1,65 млрд грн на підприємства VS Energy, після чого частина коштів була легалізована шляхом придбання майна.

У Києві посадовці заволоділи майже 8 мільйонами гривень з держбюджету. Про це повідомляють "Коментарі". 

Метою чиновників було привласнення грошей в рамках виконання договорів, укладених з установами містобудування, архітектури та землекористування щодо відновлення роботи теплових пунктів. Встановлено, що посадовці заволоділи державними коштами у сумі 7,8 мільйонів гривень.

Начальник поліції Києва Іван Вигівський розповів, що посадовець однієї із райдержадміністрацій столиці організував злочинну схему приблизно у 2020 році та залучив до неї ще шістьох осіб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

22 листопада 2022, 17:06

Знадобився майже рік війни щоб СБУ знайшло ворога у себе під носом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися