Київський суд арештував 5 обленерго, які контролює російська злочинна група

Печерський райсуд арештував 5 обленерго, які контролюють громадяни рф

Печерський районний суд Києва наклав арешт на контрольні пакети акцій п'яти підприємств критичної енергетичної інфраструктури, які контролюють громадяни рф. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Йдеться про "Херсонобленерго", "Кіровоградобленерго", "Житомиробленерго", "Рівнеобленерго" та "Чернівціобленерго", що входять у групу VS Energy. За даними ЗМІ та слідства, їх контролюють громадяни рф Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Михайло Воєводін.

"В ході досудового розслідування встановлено, що на території України, починаючи з 2001 року, і до теперішнього часу здійснює систематичну протиправну діяльність злочинна організація, що організована та представлена громадянами рф", – заявив у клопотанні прокурор Роман Тулін.

Слідчі Держбюро проводять досудове розслідування за кількома звинуваченнями злочинній організації "Лужники"яка представлена фінансово-промисловою групою VS Energy. Серед звинувачень – привласнення майна та вчинення умисних дій з метою зміни меж державного кордону України.

Слідство встановило, що в період 2017-2022 років зазначені вище обленерго перерахували понад 1,65 млрд грн на підприємства VS Energy, після чого частина коштів була легалізована шляхом придбання майна.

Також встановлено, що учасники групи компаній VS Energy та низка інших пов’язаних осіб протягом тривалого часу вчиняли та продовжують вчиняти системні заплановані заходи, направлені на шкоду суверенітету, територіальної цілісності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України.

Махінації із нерухомістю: НАБУ завершило розслідування справи мера Білої Церкви. Завершено розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Генадія Дикого у зловживаннях на 8,7 мільйонів гривень.

"НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою чинного міського голови одного з населених пунктів Київської області та його спільника, власника нерухомості, у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді. 11 листопада 2022 року сторони захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення," – йдеться в повідомленні НАБУ.

У Києві посадовці заволоділи майже 8 мільйонами гривень з держбюджету. Метою чиновників було привласнення грошей в рамках виконання договорів, укладених з установами містобудування, архітектури та землекористування щодо відновлення роботи теплових пунктів. Встановлено, що посадовці заволоділи державними коштами у сумі 7,8 мільйонів гривень. Начальник поліції Києва Іван Вигівський розповів, що посадовець однієї із райдержадміністрацій столиці організував злочинну схему приблизно у 2020 році та залучив до неї ще шістьох осіб. Про це повідомляють "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


НАРОД

18 листопада 2022, 13:16

Вони б таке в Україні не отримали, без згоди нашої тодішньої влади . Тому їх також потрібно притягувати!...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися