У Києві викрили підприємця на продажі гуманітарної допомоги

Що відомо про нелегальний бізнес під час війни

У Дарницькому районі Києва виявили незаконний продаж гуманітарної допомоги для Збройних сил України, який організував столичний підприємець. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Досудове розслідування встановило, що приватний підприємець організував схему незаконного продажу у Києві товарів військового призначення. Ці товари були ввезені в Україну як гуманітарна допомога українським військовим. Слідчі задокументували продаж майже трьох сотень аптечок та двох тепловізійних прицілів на загальну суму в 20 тисяч доларів.

Під час обшуків у столичного підприємця вилучили товари військового призначення, мобільні телефони, гроші в сумі 860 тисяч гривень, 330 тисяч доларів, 34 тисяч євро та інші речові докази. Походження грошей наразі встановлюють. Приватного підприємця затримали. Йому повідомили про підозру у незаконному продажі гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку під час воєнного стану. Зараз вирішують питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу та встановлюють причетність інших осіб до вчинення злочину.

Нагадаємо, скандально відому суддю Броварського суду Ганну Білик, яка знаходилась в розшуку майже рік, затримали. Влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд оголосив Ганні Білик вирок. Суддю засудили до шести років тюрми за хабарництво, а в січні вже цього року винесла відповідну ухвалу і Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Однак суддя переховувалась від органів виконання покарання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шахрая, який видавав себе за співробітника СБУ. Чоловік обіцяв одному з підприємств "уникнення" санкцій Ради національної безпеки і оборони України. За свої "послуги" планував отримати пів мільйона доларів. Шахрай також обіцяв підприємцю закриття кримінального провадження щодо представників цієї компанії, до керівного складу якої раніше входив росіянин.

Читайте також, як контррозвідники знешкодили диверсантів, що шпигували за Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися