На Київщині заарештували іноземця, який намагався вивезти дітей за кордон

Подробиці розповіли в прокуратурі

В Київській області повідомили про підозру іноземцю, який намагався без дозволу матері вивезти двох малолітніх дітей за кордон. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

За даними відомства, чоловік придбав квитки на літак для себе та двох своїх дітей віком п’ять та сім років. Іноземець знав, що мати дітей не надасть згоду на їх вивезення за кордон. Він звернувся до знайомого з проханням посприяти в отриманні у територіальних органах опіки та піклування довідки, що надає право на виїзд дітей за кордон без згоди одного з батьків. За документ обіцяв 1500 доларів.

Іноземного громадянина затримали та заарештували. Йому повідомили про підозру у спробі незаконно переправити дітей через державний кордон України. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру за фактом надання хабаря держслужбовцю. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, на в’їзді в Київ затримали проросійського священика з Харкова. Чоловіка викрили під час перевірки автобуса. У телефоні церковного служителя знайшли безліч номерів російських операторів, листування проросійського спрямування та компрометуючі матеріали російської пропаганди. Затриманий 46-річний пасажир виявився ієреєм в Харківській єпархії. Прикордонникам він розповів, що їде у Києво-Печерську лавру.

Читайте также