У Києві судитимуть медпрацівників: що вони скоїли (ФОТО)

Скільки коштувало оформлення “білого квитка” у Києві

У Києві судитимуть медпрацівників, які за гроші визнавали призовників непридатними до військової служби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ.

Досудове розслідування встановило, організатором вказаної схеми виявився завідувач неврологічного відділення однієї зі столичних поліклінік. До незаконного заробітку він долучив ще дев’ятьох лікарів та керівників військово-лікарських комісій. Учасники схеми виготовляли “клієнтам” так звані “білі квитки”. Вартість послуги коливалась від трьох до чотирьох тисяч доларів США. 

Правоохоронці виявили докази протиправної діяльності - “чорнові” записи, комп’ютерну техніку, та гроші у сумі 150 000 доларів США, 26 000 євро та 200 000 гривень, отриманих від своєї “діяльності”.

Слідчі повідомили учасникам схеми підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. 

“Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. За вчинені дії зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна”, - повідомили у поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні у Києві посилили перевірки. Основною метою проведення заходів є перевірка та посилення контрдиверсійного захисту важливих державних об’єктів та місць масового перебування людей. На яких столичних локаціях проводять перевірки та які обмеження можуть запровадити, читайте за посиланням.


Читайте также