У столиці перевірили воду на пляжах: результати невтішні

Де у Києві не рекомендують купатися у водоймах

У столиці у період з 24 по 30 червня року провели перевірку якості води на пляжах, озерах, зонах відпочинку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

Державна установа проводить планові моніторингові дослідження води відкритих водойм в зонах рекреації (пляжах) м. Києва та за договором КП “Плесо”.

За результатами проведених перевірок якості води відкритих водойм в зонах рекреації, пляжах, озерах, зонах відпочинку  м. Києва було встановлено, що вода водойм: 

  • 18 із 26 об’єктів моніторингу не відповідала нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками,

  • 17 із 26 – за санітарно-хімічними показниками.


“Водойми можуть бути небезпечні з погляду можливого набуття різних захворювань: інфекційних хвороб кишкової групи, дерматитів, алергічних захворювань та інші. При потраплянні такої води у шлунок людини може викликати гострі кишкові інфекції, особливо небезпечні для дітей”, - пояснили спеціалісти.

Нагадаємо, що у 2024 році у столиці офіційно не відкрили купальний сезон. Загалом у Києві цього року діє чимало обмежень на відпочинок. Детальніше про це читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області виявили смертельну інфекцію - сказ у тварини. За даними райдержадміністрації захворювання на сказ виявили у собаки, що перебував у приватній садибі с. Фурси. Які заходи реалізують у потенційно небезпечній зоні, читайте за посиланням.


Читайте также