Директор ліцею на Київщині зловживав службовим становищем: що він скоїв

Яких збитків завдав громаді директор ліцею

У Київській області директора ліцею викрили на махінаціях із закупівлями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

Директору ліцею повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Слідство встановило, що ліцей уклав з товариством договір про закупівлю найпростішого укриття цивільного захисту на 100 осіб.

“Знаючи, що укриття не відповідає заявленому в тендерній документації класу згідно з державними будівельними нормами та технічній специфікації, підозрюваний підписав акт приймання-передачі та видаткову накладну”, - повідомили у прокуратурі. 

На підставі вказаних документів підряднику безпідставно перерахували понад три мільйони гривень бюджетних коштів.

Дії підозрюваного завдали матеріальних збитків Вишгородській міській раді.

Нагадаємо, що народного депутата України VIII скликання обвинувачують у незаконному отриманні понад 700 тисяч гривень компенсації за житло. Нардеп України з квітня 2015 по грудень 2018 роки незаконно отримував з бюджету Апарату Верховної Ради України компенсацію за оренду житла, яку призначали народним обранцям без власних помешкань у столиці. При цьому обвинувачений володів квартирою на Печерську в Києві та законних підстав для одержання компенсацій не мав.

Дізнатися детальніше, яке покарання загрожує екснардепу, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Пущі Водиці у власниці нерухомості викрали документи та продали будинок. Про аферу з нерухомістю у Київській області, читайте за посиланням.


Читайте также