Під Києвом привласнили десятки гектарів землі військової частини (ВІДЕО)

Що відомо про злочинну схему

Ексголова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Подробиці розповіли в Національній поліції України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України Андрій Чмир розповів, що під час розслідування правоохоронці встановили роль кожного з учасників незаконної схеми заволодіння землі. За його словами організатором та виконавцем був колишній голова сільської ради Віти-Поштової. До схеми він залучив двох депутатів сільради, один з яких був депутатом округу, де знаходиться земля військової частини.

Ексголові сільської ради Віти-Поштової та трьом його спільникам оголосили про підозру у зловживанні службовим становищем. Підозрюваним загрожує до шести років тюрми. Слідство під керівництвом Офісу генерального прокурора України триває.

позов до суду на Київську міську раду на захист Лисої гори від створення на цій території військового кладовища. В КЕКЦ зазначили, що Лиса гора має подвійний заповідний захист, як регіональний ландшафтний парк та як пам’ятка містобудування-об’єкт культурної спадщини національного значення. На цій території близько двох десятків червонокнижних видів рослин та тварин, а також ще є пам’ятка культури Трипільського періоду. Попри це Київська міська рада ухвалила рішення про розробку проєкту детального плану території для розташування Національного військового меморіального кладовища на території урочища Лиса гора площею 140 гектарів. Статус заповідної землі планують змінити на статус земель для будування, вважають екологи.

Нагадаємо, Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, де у Києві почали створювати унікальну пам’ятку природи.

Читайте также