У Києві на фінансуванні тероризму викрили власника ломбардів (ФОТО)

Що відомо про незаконну схему

У Києві засновник мережі ломбардів перерахував до "бюджету ДНР" понад 10 мільйонів гривень. Про це розповіли в Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, в жовтні 2014 року бізнесмен "зареєстрував" на окупованій території Донецької області приватне підприємство. Основним видом його діяльності є надання мікрофінансових кредитів під заставу майна. На основі цього підприємства підприємець створив мережу ломбардів. Права на бізнес він переоформив на свою матір — громадянку Росії, однак фактично продовжував контролювати їхню діяльність на окупованій території Донецької області.

"Отримуючи дохід від діяльності ломбардів, упродовж 2015-2018 років підприємець сплачував "податки" та "збори" до так званого "бюджету "ДНР", з якого фінансуються незаконно створені органи влади, силові структури та збройні формування", — заявили в столичній прокуратурі.

Слідство встановило, що загальна сума незаконно перерахованих коштів становить понад 10 мільйонів гривень. Під час обшуку у бізнесмена знайшли понад 1,7 кілограмів золота та гроші в російських рублях. Чоловіку повідомили про підозру у фінансуванні тероризму та вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва вилучили наркотики та психотропи на понад мільйон гривень та затримали наркоторгівців. Торгівлею наркотиками на території Києва та Київської області займалися шість уродженців Донецької області, які мешкають в столиці. Для цього створили та адміністрували в Telegram-каналі три наркокрамниці. "Товар" збували гуртовими партіями через поштові відправлення та "мастер-клади", а також в роздріб.

Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Читайте також, як на Київщині депутати допомагали тікати "ухилянтам" за кордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися