У центрі Києва привласнили будинок вартістю сотні мільйонів гривень

Подробиці схеми розповіли у прокуратурі

У Києві через суд вимагають повернути до комунальної власності будинок вартістю 225 мільйонів гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, у Шевченківському районі столиці шахраї заволоділи будинком на вулиці В’ячеслава Чорновола. Слідство з’ясувало, що учасники схеми підробили рішення Ленінського районного суду Севастополя та зареєстрували на підприємство нерухомість по вулиці Павлівській у Києві. Фактично цей об’єкт є комунальним майном — будинком по вулиці В’ячеслава Чорновола у Києві. Шахраї навмисно змінили у документах реєстрації адресу.

Прокуратура звернулася до суду з позовом повернути будинок у центрі столиці у власність територіальної громади Києва. Нежитлові приміщення площею майже 2000 квадратних метри оцінюють у 225 мільйонів гривень. У межах кримінального провадження на нерухомість наклали арешт. Особи, причетні до вчинення злочину, встановлюються.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через Верховний Суд остаточно повернули у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу зону й аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувало як платну автостоянку.

Читайте також, що у Києві землю на вулиці Казимира Малевича повернули громаді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

7 січня 2022, 13:41

Бред! Писать или говорить что причастные лица устанавливаются. Видимо сама прокуратура и некоторые чиновники сами замешанные. - кто владелец, кто изменил эти данные открытые, без нотариуса такие дела не проходят, его данные или номер свидетельства однозначно должен быть внесен при изменении в реестр - если этого нет ещё проще через суд все возвращается.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися