У Києві землю на Казимира Малевича повернули громаді

На земельній ділянці планували забудову

У Голосіївському районі Києва остаточно повернули громаді земельні ділянки, на яких планувалась скандальна забудова. Про судову тяганину розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними прокуратури, у 2016 році Київська міська рада незаконно поновила договори оренди земельних ділянок по вулиці Казимира Малевича. Термін дії договорів оренди закінчився ще у 2013 році. Орендар не сплачував оренду протягом 2014-2016 років. Окрім того, підприємство не звернулось про подовження договорів оренди у встановлений строк.

Земельні ділянки по вулиці Казимира Малевича передали забудовнику поза процедурою аукціону, зазначили у прокуратурі Києва. На цій землі планували звести житловий будинок. Майбутня забудова викликала супротив мешканців сусідніх будинків.

За ухвалою Господарського суду Києва у квітні 2021 року скасовано поновлення договорів оренди земельних ділянок. Суд також визнав недійсними самі договори. Вартість земельних ділянок оцінюють у 35 мільйонів гривень. У жовтні цього року суд апеляційної інстанції відмовив прокуратурі у задоволенні позову. Прокурори звернулись з касаційною скаргою до Верховного суду України, який підтримав позов прокуратури та залишив в силі ухвалу суду першої інстанції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через Верховний суд остаточно повернув у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу та аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувала в якості платної автостоянки.

Нагадаємо, у державну власність повернули незаконно передані у приватну власність земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу. Відповідне рішення ухвалив суд за позовами Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської області. Встановлено, що Коцюбинська селищна рада передала у приватну власність фізичним особам землю лісового фонду площею 0,25 гектарів. Це зробили за відсутності дозволу Кабінету міністрів України.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися