Під час евакуації з Ірпені російські окупанти вбили двох дітей

Снаряд російських військових також влучив у газопровід в Ірпені

Російські військові відкрили вогонь по мирним мешканцям, які намагалися покинути Ірпінь, загинуло троє людей, з них двоє дітей. Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

Органи прокуратури Київської області зареєстрували кримінальні провадження щодо обстрілу збройними силами Російської Федерації цивільного населення за фактами порушення законів та звичаїв війни.

"6 березня 2022 року військовослужбовці РФ відкрили вогонь по цивільним особам, які знаходилися на виїзді з міста Ірпінь. У той час мирні мешканці намагалися покинути населений пункт, який знаходиться під постійним обстрілом бойовиків. Смертельне поранення отримали троє осіб, серед яких 2 дитини. Кількість постраждалих уточнюється", — заявили у прокуратурі Київської області.

У відомстві також повідомили, що 5 березня 2022 року російські окупанти відкрили вогонь по мирним мешканцям у селі Світильня Броварського району Київської області та у хуторі Гребельки. Від кульового поранення загинув чоловік, ще одного доставлено до лікарні.

За повідомленням Київської облдержадміністрації, годину тому Ірпінь відключили від газопостачаннячерез потрапляння бойового снаряду в газопровід.

"Це стало наслідком протиправних дій Росії, яка нехтує правилами ведення війни та масово обстрілює цивільне населення! Якщо вам потрібна допомога, або ви можете її надати, звертайтеся за номером: +380 (44) 363 07 34. Просимо максимального поширення номеру гарячої лінії.  Оператори фіксують звернення та передають його для оперативного вирішення", — інформують у Київській ОДА.

Нагадаємо, на Київщині під кулями та мінометними обстрілами поліцейські та українські військові евакуюють людей із окупованого міста Ірпінь та мирних жителів Димерської територіальної громади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти нещадно продовжують обстрілювати житлові квартали Бучі. Гинуть дорослі та діти, окупанти грабують у Бучі магазини. Кожної доби мешканці борються за виживання. Бучанська міська рада звернулася по допомогу до обласної влади та українських військових.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися