У Києві викрили схему переправлення призовників за кордон (ФОТО)

За "послуги" брали чималі гроші

Столичні правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон, за що брали чималі гроші. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, в схемі брав участь один з волонтерів. Організатори рекламували свої "послуги" в інтернеті. За безпроблемний виїзд за кордон чоловіку призовного віку, який намагався втекти від війни в Україні та ховався від військових зобов’язань, потрібно було сплатити 30 тисяч гривень.

Учасники схеми підшукували "клієнтів", з яких брали передплату в розмірі 15 тисяч гривень. Гроші "ділки" просили надіслати їм на картковий рахунок, також вимагали фотокопію паспорта та військового квитка. За даним фактом відкрили кримінальне провадження. У фігурантів провели обшуки та вилучили банківські картки, на які перераховувались кошти, а також засоби зв’язку.

picture

В прокуратурі додали, що зараз вирішується питання про повідомлення про підозру учасникам схеми. Правоохоронці також перевіряють їх на причетність до інших злочинів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали чоловіків, які разом з мешканцем Київщини організували шахрайську схему щодо оренди житла, та цинічно наживалися на українцях, які намагалися врятуватися від обстрілів на Закарпатті. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


perst proroka

10 квітня 2022, 18:31

що соромно признати ,що лди поклали из прибором на зелену курву

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися