У Києві затримали валютних шахраїв: подробиці схеми

Затримані встигли "заробити" на ошуканих вражаючу суму коштів

У Києві затримали шахраїв, які обмінювали сувенірну валюту на долари та євро встигли "наварити" значну суму коштів. Про шахрайську схему розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними слідства, двоє киян — 39-річна жінка та її 43-річний чоловік рекламували послуги з обміну валют в Інтернеті та ошукували зацікавлених клієнтів. Жінка виконувала роль "адміністратора" та телефоном "консультувала" потерпілих. Чоловік зустрічався з клієнтами на території Печерського і Шевченківського районів Києва. В обмін на справжні долари та євро він передавав сувенірні гроші, запаковані в банківські печатні упаковки.

Шахрайський дует затримали під час чергової афери. Правоохоронці встановили, що на сувенірних грошах подружжя "заробило" понад 1,2 мільйони гривень — це 23,6 тисячі доларів та 16,9 тисяч євро. Затриманим повідомили про підозру у шахрайстві в великих розмірах за попередньою змовою групою осіб. Подружжя заарештоване з правом внесення застави у розмірі 496 тисяч гривень кожному.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інші факти шахрайства заарештованих на території Києва.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці IT-фахівці працювали з окупантами та колаборантами під час повномасштабного російського воєнного вторгнення та атак на Київ. Затриманими виявилися переселенці з Донецької області. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, за даними поліції Києва, з початку війни у столиці майже на 60% знизилася кількість крадіжок та грабежів, розбійних нападів — майже на 80%. Читайте детальніше про криміногенну ситуацію у Києві в умовах воєнного стану.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися