У Києві підозрюють посадовців "Укроборонпрому" в розтраті мільйонів гривень

Для українських військових закупили неякісне обладнання

Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомило про підозру шістьом посадовцям підприємства державного концерну "Укроборонпром" за розтрату понад 5,4 млн грн бюджетних коштів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Детективи Бюро економічної безпеки України встановили, що посадовці одного з державних підприємств концерну "Укроборонпром" в березні 2022 року під час повномасштабного вторгнення російських військ закупили неякісні товари військового призначення

"Ці службовці, зловживаючи своїм становищем, уклали договори з фізичними особами підприємцями про закупівлю обладнання військового призначення, на підставі яких були перераховані кошти у сумі 1,98 млн грн та 3,49 млн грн відповідно. Згадані товари не відповідали умовам договору, проте були передані одній з військових частин Збройних Сил України для виконання бойових завдань", — заявили в Бюро економічної безпеки України.

Неналежна якість продукції унеможливила її використання серед військових. Це підтвердили після проведення експертиз. Шести службовим особам підприємства, повідомили про підозру у вчиненні злочинів за кількома статями Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". На цих землях та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Нагадаємо, у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни вимагають заборонити забудову схилу на метро "Позняки".

Читайте также