У Києві за співпрацю з окупантами судитимуть депутата Херсонської міськради

Подробиці розповіли в прокуратурі столиці

У Києві за колаборацію з російськими окупантами судитимуть депутата Херсонської міської ради. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що в умовах воєнного стану в Україні депутат Херсонської міської ради співпрацював з російськими окупантами. За це його проголосили заступником "голови воєнно-цивільної адміністрації міста Херсон". На цій "посаді" політик виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території в окупаційній військово-цивільній адміністрації Херсону.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно депутата Херсонської міської ради за фактом зайняття посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. Колаборанту загрожує від 5 до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Окрім того, раніше окружна прокуратура повідомила про підозру сину вказаного депуатата, який також є депутатом Херсонської міської ради, за фактом співпраці з державою-агресором, а також організації та проведенні мітингу на підтримку дій окупантів та активній участі у ньому, додали в прокуратурі Києва.

Нагадаємо, на Київщині депутат під час дії комендантської години погрожував розправою патрульним поліцейським. Конфлікт стався в Білоцерківському районі Київської області в селищі Рокитне. Під час дії комендантської години поблизу АЗС патрульні зупинили автомобіль Audi. У водія помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Під час документування правопорушення до АЗС під’їхав автомобіль Mitsubishі. За кермом був 65-річний представник місцевої влади. Політик поводився агресивно, зірвав та пошкодив нагрудну камеру та погрожував поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поблизу ялинкового ярмарку сталася стрілянина. Чоловік влаштував сварку з водієм через паркування автомобілю на тротуарі. Під час суперечки він дістав зброю та зробив два постріли. Внаслідок стрілянини на пішохідному переході постраждала 24-річна жінка. Пуля з травматичної зброї влучила жінці в плече. Стрілка затримали. Ним виявився 49-річний мешканець Києва. У киянина, крім зброї, знайшли підроблене журналістське посвідчення столичного інтернет-видання.

Читайте також, що на трасі Київ — Чоп сталася ДТП за участі автобусу та вантажівки, є постраждалі та загиблий.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися