Посадовці водоканалу у Києві розікрали мільйони на закупівлі насосів

Що відомо про схему від поліції та прокуратури

Посадовців "Київводоканалу" підозрюють у привласненні бюджетних коштів під час закупівлі насосів. Про це заявили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України та у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, до організації схеми з розкрадання грошей причетні посадові особи "Київводоканалу" та керівник підприємства. Суму завданих збитків оцінюють у два мільйони гривень.

В поліції встановили, що для привласнення бюджетних коштів посадовці столичного водоканалу забезпечили перемогу в тендері на закупівлю глибинних насосів підконтрольному підприємству, з яким уклали договір. Це зробили, попри те, що фірма запропонувала ціни значно вище за ринкові. Різницю у два мільйони гривень учасники оборудки розподілили між собою.

Досудове розслідування завершено. Двом посадовцям "Київводоканалу" та керівнику підприємства-постачальника повідомили про підозри. За привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем їм загрожує від 7 до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Обухівському районі Київської області селянин холоднокровно розстріляв фермера через гроші. Житель села Барахти вбив 74-річного місцевого підприємця. Під час суперечки нападник дістав рушницю та почав стріляти по автомобілю знайомого. Потерпілий загинув на місці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучанському районі Київської області затримали виконавців замовних вбивств. До банди кілерів входили двоє іноземців. За жертвою певний час вели спостереження. Для цього орендували автомобілі, які планували спалити, аби "замести" сліди злочину. Спецоперацію з затримання найманих вбивць українські правоохоронці провели після того, як кілери визначились з датою замаху. Банду іноземців затримали в Ірпені.

Читайте також, як у Києві п’яний чоловік напав на працівника бригади швидкої медичної допомоги.

Читайте также